לפחות עשרה אחוזים מתושבי ארה”ב נוטלים תוספי אומגה 3 בקביעות, משום שהם משוכנעים שצריכת חומצות שומן מסוג אומגה 3 יכולה להגן עליהם מפני מחלות לב, מחלות של כלי הדם ושבץ.
(מן העיתונות).
נתונים המגיעים מארה”ב מצביעים על אומגה 3 כתוסף הנמכר ביותר בתחום תוספי המזון. דבר זה מעיד ללא ספק על האימון הרב אותו נותנים מטפלים ורופאים לחומצת השומן אומגה 3.
בשנים האחרונות התעורר העולם לבעיית הזיהום במי האוקיאנוס המספיעה גם על בריאותנו בגלל צריכת שמן דגים (כמקור לאומגה 3) מזוהם בכספית ומתכות ושאר רעלים. בעיה קשה זו הביאה את העולם למבוי סתום כאשר מצד אחד גבוהה המודעות לצריכת חומצת השומן אומגה 3, אבל מאידך אף אחד לא רוצה לצרוך שמן עם חשש לזיהומים. (גם כשהיצרן כותב “נקי מכספית ומתכות” הכוונה שיש “רק” מתחת לתקן. יום ועוד יום וגם המעט הזה מצטבר ומזיק).
בנוסף קשה להשתחרר מהטעם הנוראי שיש לשמן דגים, דבר המקשה על צריכה שוטפת של חומצת שומן חיונית. חייבים למצוא חומצת שומן אומגה 3 ללא טעם וריח לוואי דוחה כ”כ.
כיום נפוצים מקורות צמחיים לאומגה 3 וניתן לקבל אומגה 3 כמו שהטבע רצה. ללא כספית ומתכות, ללא זיהום של מי האוקיאנוס וכמובן ללא טעם וריח לוואי.