אני רוצה לספר לכם ששלחנו לבדיקה את שמן המרווה המרושתת של ויסאג’ הקיים עדיין ברשותנו.
הלקוחות ממשיכים לבקש אותו למרות התאריך שעבר ואנו רצינו להיות בטוחים שמדובר עדיים במוצר איכותי.
את הבדיקה ערכה מעבדת “מילודע” המוסמכת מטעם הרשות הלאומית להסמכת מעבדות.
הנה התוצאה:
כדי להרחיב מעט למי שהנתונים לא אומרים לו הרבה, אסביר.
חומצות שומן חופשיות בשמן (בשמן זית קוראים להן “חומציות”. 0.8-2% השמן מכונה כתית, למעלה מ 2% השמן אינו ראוי למאכל).
בתוצאות הבדיקה יצאו חומצות שומן חופשיות 1.06.
פראוקסיד:
peroxide הינו חומר רעיל שנוצר מחימצון של שמן. אך הוא מסוגל להמשיך ולהתפרק לחמרים רעילים אף יותר. חברות לייצור שמן מגדירות שמן כלא ראוי למאכל, כאשר המדד עולה מעל 10-15. שמן כזה לרוב נפסל למאכל. בדיקת מעבדה שנעשתה במעבדת מילודע לשמן של Visage , מצאה 3.4. זו תוצאה שמעידה על שמן איכותי מאוד.